tisdag 20 april 2010

Hemvete bröd

Nu är det andra försöket jag gör att baka hemvetebröd. Alltsedan jag var på bakkurs till Pettas har jag varit fast besluten att jag skall börja baka hemvete. Framför allt för makens skull. Han äter ogärna någonting annat än hemvetebröd. Och eftersom jag bakar allt "annat" måste jag ju någongång börja med hemvete också. Jag har blivit "ägare" till en gammal Elektrolux assistent och därför trodde jag det skulle gå som en dans. Förra gången blev något helt fel, degen jäste som bara den, både den första och den andra jäsningen. Dessutom hade jag fel "grejer" i maskinen som skulle knåda. Nu har jag hittat rätt "grej" tror jag. Jag har dessutom kollat alla recept på hemvete och kommit underfund med att jag hade dubbelt för mycket jäst förra gången. Och nu står degen på jäsning! Har också lusläst Jan Heds bakbok beträffande knådning och jäsning och få se nu hur det lyckas. Där står att degen efter knådning inte får vara blank, då har man knådat för länge! Min deg var himla blank och fin!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar